Nikah Tercümanlığı Hizmeti

 

Nikah Tercümanlığı Nasıl Yapılır?

Türkiye’de ikametgah eden ve Türkiye’de nikah işlemlerini gerçekleştirmek isteyen kişinin nikah yapacağı kişi Türkçe diline hakim değilse, yanında yeminli tercümanla giderek nikah işlemini gerçekleştirebilir. Yabancı uyruklu kişinin bulunduğu ülkenin dilinden hariç başka dil biliyorsa o dilde de işlemler yapılabilir.

Yani yabancı uyruklu kişi Çin vatandaşıysa onun haricinde İngilizce dilini biliyorsa İngilizce dilinde de nikah işlemleri yapılabilir. Çünkü bazı dillerde Yeminli tercüman hizmet ücreti yüksek olabilir ve ya belirtmiş olduğunuz tarihte işleminiz için uygun olmayabilir.

Yeminli Tercüman, nikah sırasında nikah memurunun sorduğu soruları yabancı uyruklu kişinin hakim olduğu dilde aktarımını sağlayıp aynı şekilde yabancı uyruklu kişinin verdiği cevapları doğru ve eksiksiz bir şekilde nikah memuruna aktararak nikah işlemi gerçekleştirmiş olacaktır.

 Nikah Öncesi Hazırlanacak Evrakların Tercümesi

Nikah işlemlerinden önce yabancı uyruklu kişinin pasaportu ve bekarlık belgesinin noter onaylı yeminli tercüman tarafından onaylanması gerekmektedir. Bekarlık evrağının, Türkiye’ye ulaşmadan önce, asıl ülkesinden Apostil Şerhi onayı ile temini gerekmektedir. Aksi halde belgenizin tercümesi yapılsa dahi noter, onay işlemini gerçekleştirmeyecektir.

Belgeniz Türkiye’ye ulaşmadan önce kendi ülkenizden Apostil Şerhi yaptırılmadan getirildiyse, Türkiye’de ilgili ülke konsolosluğundan belgeniz alınarak İstanbul Valiliği Hukuk işleri Müdürlüğünden ya da Ankara’da T.C. Dış İşleri Bakanlığı tarafından onaylanması gerekmektedir.

Bekarlık belgesi ile ilgili tercüme yapılırken pasaportta belirtilen ad ve soyad aynı şekilde yazılmış olmalıdır. Belge ve pasaport arasında ad-soyad tutarsızlığı bulunması halinde, nikah dairesi tarafından işleminiz geçersiz görülerek iptal edilecektir. Nikah tercümesi oldukça dikkat gerektiren, ihtiyaç duyulan belgeler konusunda da bir uzmana başvurulması öngörülen önemli bir işlemdir.

Tüm bu süreç esnasında, Ekol Tercüme gerek danışmanlık gerekse tercüme hizmeti temini için yanınızda!

 

Tag :

tercüme ,